sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Listoitusta wanhaan malliin

Keväällä E:n oleskelu siirtyy kuistille. Kuisti on varsin alkuperäisessä asussaan,  eli vanha. Hieman on muokattu rappuja ja 60-luvun virityksiä on palautettu ennalleen.  Yksi homma on ollut pariovien palauttaminen. Aiemmat sukupolvet olivat vaihtaneet ovet yhteen ja laudoittaneet reunat melkoisen ennakkoluulottomasti umpeen.

Vuosia kuisti olikin saanut olla rauhassa, kunnes E kuistilla makoillessaan kiinnitti huomiota oven listojen puutteeseen. Ja asiaa ajan ja kahvikupin kanssa pohdittuaan,  muisti liiterissä näkemässä listat.

Listat suihkun kautta sisään ja sirkkelillä mittoihin ja jiiriin. Oven päälle tuleva lista oli valmiiksi millillaan oikean pituinen, mutta jiirit ja listan leveydet yllättivät. Sata vuotta sitten on selvästi ollut käytössä joku muu kuin tapa kuin sahata 45 asteen kulmaan. Onneksi kyseisessä kohteessa ei pienet tai edes isommat raot hypi silmille. Värimaailma on vähintäänkin  hempeä ja ote rustiikkinen.

Ja miten meni niinku omasta mielestä?  8/10. Saatan joskus ruuvata ylälistan irti ja ajaa sirkkelillä kulman kohdalleen. Tai sit en.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti