sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Listoitusta ja vielä kerran listoitusta

S:n talosta ei listoitushommat lopu, vaikka sisärempan pitäisi sinänsä olla jo hyvällä mallilla. Jokaisesta nurkasta vähän irvistää tai puuttuu listanpätkä tai jos lista on kiinni, se on ainakin maalaamatta.

Reilu vuosi sitten tuli asennettua keittiön lattiaan tekstiilipohjainen muovimatto lankkulattian päälle ihan käytännön syistä. Jalkalistojen asennuksen jälkeen matto on siististi lattiassa, mutta kynnyksen kohdalta homma jäi taas puolitiehen. Tovin tuota maton reunan ja kynnyksen välistä roskareikää tuijottaessani totesin, että joku lista tähänkin on saatava. Myös irvistävät jalkalistan ja puolipaneelin nurkat ottivat silmääni pahasti ja halusin nuo kaikki siististi piiloon. Ei muuta kuin liiteriin penkomaan loppuja listanpätkiä.

Varastosta sisälle saapuessani mukanani oli mm. mattolistaa, pätkiä koristepeitelistaa ja kulmalistaa. Mattolista istui täydellisesti tuohon kynnyksen maton muodostaman kolon peitoksi mutta reunat olivatkin sitten haasteellisempia. Lopulta päätin vain tylysti tehdä koristepeitelistasta kulman kiertävän "nurkkapalan", jotka maalaisin samalla vaaleahkolla harmaalla kuin puolipaneelia kiertävät peitelistat. (Tämä sävy on muuten Tikkurilan ProGrey kartasta sävy 1915, paneelit ovat ihan tavan valkoiset)

Jälki on ihan jees. Ei ainakaan mene lattialla olevat roskat mihinkään nurkkiin koloihin enää eikä jalkalistat irvistä oviaukon kohdalla.

Miten meni niinku omasta mielest? Kekseliäisyydestä ja tavaroiden kierrätyksestä annan itselleni 9/10.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti