maanantai 29. tammikuuta 2018

Pientä koristelumaalausta

S:n talossa sisustuskin vaihtuu tuon tuosta. Milloin ei tapetti miellytäkkään ja milloin vaivalla valittu maalisävy saa taas väistyä uuden tieltä. Huokauksiakin on vierailijoilta saanut kuulla. Miksi sä taas...?? Tällä kertaa inspis iski rauhallisena sunnuntai aamuna. Pahaa aavistamattomaksi kohteeksi joutui kissojen karkailua varten rakennettu puinen portti.

S ei voinut sietää lapsena sinistä. Ei missään muodossa. En tiedä mahtoiko äiti joskus yrittää siedättää tätäkin kovasti ostamalla varsinkin joululahjoiksi aina jotain sinistä. Noh, jokin muuttui kun kaupungin valot hälveni maaseudulle saavuttua. Siniset sävyt taitavat olla tätänykyä lemppareita, varsinkin keittiössä. <3

Puiseen kissaporttiin olin sutinut keittiön puolelle aikoinani hätäisesti ohkaisen kerroksen siniharmaata puuvahaa. Yksivärisenä se ei oikein miellyttänyt silmääni, joten jotain pitäs keksiä. Olen jotenkin hurjasti mieltynyt kaikenlaisiin geometrisiin kuvoihin ja erityisesti sellaisiin, joita näkee mm marokkolaislaatoissa jne. Värimaailmoja kodissani on jotkut sanoneet jopa räikeiksi, mutta itselle se on ollut aina sellainen sekoitus väripilkkuja, materiaaleja ja muotoja. Ovien kuvion löysin googlettelemalla ja piirsin sen vähän paksummalle paperille, josta leikkasin sen irti. Tällä irtileikatulla sabluunalla sitten piirtelin kuviot oviin ja lopuksi maalasin jämämaalilla kuviot. Väri toki vaalea siniharmaa.

Portin maalauksesta niin innostuneena seuraava projekti onkin sitten peltikuorisen leino puuhellan peltikuorien uudelleen maalaus. Sen vauvankakan värinen ruskea sävy ei varsinaisesti enää hivele silmää. Tästä sitten myöhemmin lisää. Mutta sininen on pop!



Miten meni niinku omasta mielestä? Tosi kiva tuli! Onneksi portit on mahdollista irroittaa kokonaan poiskin, jos joskus tulee senkin osalta toisiin ajatuksiin. Tällä hetkellä en meinaa saada silmiäni irti tuosta. Eli 9/10. (Kymppiä en kehtaa antaa kuitenkaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti