torstai 8. kesäkuuta 2017

Ikkunan kunnostus jatkuu ja osittain valmistuu

Saunaremontti on hyvässä vauhdissa ja aloittamani ikkuna on jo päässyt paikoilleen. Sisäpoka pitää vielä kitata ja maalata niin kokonaisuus on koossa.

Itse ulkopokan kanssa ei mennyt juurikaan sormi suuhun ja lopputuloskin miellytti omaa silmää. Pohjamaalasin pokan Uulan ulkopohjamaalilla ja päällemaalasin pinnat kaapista löytyneellä pellavaöljymaalilla. Kittinä käytin Tikkurilan ikkunakittiä, koska olen sen verran laiska tekemään omia seoksia. Kitistä olin kuullut vaikka mitä varottavia sanoja ettei toimisi, mutta mielestäni patruunassa, sekä purkissa oleva kitti toimi loistavasti.

Innostuin puupaikkojen kanssa ehkä vähän liiaksikin, mutta lopulta nuo onnistuivat ihan hyvin ekakertalaiseksi. Liimalla vaan kiinni ja puristuksiin. Kulmarautoihin käytin ihan perus Pislan kulmarautoja, jotka maalasin ruosteenestopohjamaalilla.

Karmit olivat sen verran huonossa hapessa, että meinasi tälläkin vanhan pelastajalla muutama ärräpää lentää niitä rapsutellessa. Lopulta päätin hankkia suoraan uutta valmiiksi lovettua karmipuuta vanhan tilalle ja tehdä ihan uudet karmit mätien tilalle. Koska kyseessä oli vaakaikkunan karmit niin päätin jättää karmien liitoksien nikkaroinnin vähemmälle ja lovesin vain kulmat huulloksen kohdalta toisiinsa sopiviksi. Kiinni pitkillä rosteriruuveilla ja vähän liimaa mukaan. Ei ehkä niin parhain liitos, mutta tällaisessa pienessä ikkunassa, mitä ei varmaankaan avella tiheään tahtiin, kestää omassa tarkoituksessaan.

Tähän asti homma on mennyt kai 9/10. Tulos voi toki muuttua vielä jos tyrin sisäpokan kanssa huolella hyvän alun jälkeen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti