sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Pariovien uusi elämä

E:n talossa on kylmä eteinen. Ja eteisessa puiset peilipariovet, jotka ei lämpöä pidä. No, ei ne mahdu kiinnikään kosteimmilla ilmoilla, eli syystalvisin.

Haaveissa on saada eteinen lämpimäksi ja sitä varten pitää saada lämpimämmät ovet. Pitkän suunnittelun (noin 20 vuotta) ja internetin ja facebookin keksimisen jälkeen, eteen putkahti facen purkutavarakirppis-ryhmässä vanhat ovet, joissa on vähän samoja mittoja. Oikeastaan vaan lasiaukot on samankokoiset, mutta aika hyvin sekin on.

Näistä siis syntyy kaverit parioville, kevyesti eristetty ulko-ovi.

Ensin ikkuna irti. Perinteisemmät keinot eivät purreet, mutta Ryobi puri. En missään tapauksessa suosittele tätä konstia, mutta jotenkin se nyt onnistui ja lasi irtosi ehjänä. Ehkä siksi, ettei lasille taida olla jatkossa käyttöä?

Toisessa ovessa on koiralle tehty kulkuaukko.  Ja kuvan ruosteiselta sammakonkudulta näyttävä aine on vm 1995 nitromorsia. Joka muuten toimii yhä, todennäköisesti paremmin kuin nykyiset maalinpoistoaineet.

Näistä tulee niin hyvät!

Ja miten meni niinku omasta mielestä? Sanoisin, että 9/10. Jätän varaa epäonnistumisille, joita lienee edessä.  Tämä projekti on haastavin ehkä ikinä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti