keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pyyheloimi sekalaisista virkkauslangoista

Lähipiiri on havainnut E:n kutomisharrastuksen.  E puolestaan on havainnut kaappeihinsa kertyvät retro-henkiset lankalahjoitukset.  Vanhimmat langat lienevät 60-luvun lopulta, eli ovat viettäneet muutaman vuosikymmenen muissakin kuin E:n kaapeissa. Siis selvyyden vuoksi, E itse on myöhäisempää saapumiserää, toki vaan hitusen. Lankaa on kaikissa väreissä ja paksuuksissa vaihtelevia määriä. Merseroituja ja merseroimattomia.

Loimihan niistä piti tehdä, kylpypyyhettä tällä kertaa. Valkoiset jäivät pois. Isompi erä pinkkejä piipahti kattilassa emo-tuotannon reaktiivivärit kanssa. Muuttuivat ruskeaksi, toki pinkkiä jäi paikoin näkyviin. E kun saa inspiraation, niin ei oikein langatkaan ehdi kastua.

Sitten luotiin loimi. Tasaraidat oli tavoite, mutta vähän laskut menivät sekaisin. Loimi luotiin neljältä päältä. Kun yksi lanka loppu,  jatkettiin vastaavalla värillä. Vastaavuudessa joustettiin, ja sitä mukaa kun luomistyö eteni ja langat hupeni, joustettiin yhä enemmän. Joustettiin sekä värissä että paksuudessa. Lähes kaikki langat mahtuivat mukaan, sateenkaari-asenteella mentiin.

Loimi vedettiin puihin ja niisittiin nelivartiseksi toimikkaaksi, 8 lankaa sentillä.  Lopputulos on yllättävän hauska! Eipä tälläistä olisi syntynyt, jos langat olisi ostettu just tätä hommaa varten.

Nelosen valkaisemattomalla pellavalla tulee ihan nättiä. Mutta pitäisikö kuteen olla värikkäämpää?

Ja miten meni niinku omasta mielestä?  Sanoisin taiteelliset pisteet 9/10 ja tekniset pisteet 6/10. Siihen on ihan hyvä syy, etten tässä yhteydessä näytä yhtään kuvaa loimen puihin saattamisesta...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti