sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Yarikseen uusi lokari

Ei varmaan sen toimivampaa remppa-autoa ole olemassakaan kuin pieni Yaris, jota muut, minä mukaan lukien, nimittelee Varikseksi. Yhteistä taivalta tämän tee-se-itse naisen unelma-auton kanssa on tullut plakkariin noin seitsemisen vuotta, ja viime kesän lopulla havaitsin tämän aarteeni etulokarissa ruosteen syövyttämän reiän. Onhan se hienoa kun auton kerran vuoteen pesee kunnolla niin alta paljastuu vaikka mitä ylläreitä. Jottai tarttis tehdä taas.

Isot pojat kylillä sanoi, että auton maalaus on kamalan kallista. Uudet osat maksaa jonninverran jne. Fiksuna naisena lähdin metsästämään autopurkaamoilta kulkupeliini uutta, samanväristä lokaria. Loppupeleissä homma meni niin vaikeaksi oikean värin metsästämiseki, että päätin tyytyä lähipurkaamon valkoiseen vaihtoehtoon. Värihän on väärä, joten päätin maalata koko höskän ihan itte.

Töissähän jätkät nauro, kun ilmoitin että haen vaan pari purkkia sprayta ja vetelen lokarin oikeaan väriinsä. En todellakaan ole mikään autoexpertti, mutta tässä konkurssissa ei voi enää alemmas vajota. Alla kuvasarja lokarin maalauksesta itse omin pikkukätösin. Toimintoina tässä projektissa on suoritettu kunnon rasvanpoisto/vahanpoisto pesu, hionta, pohjamaalaus ja pintamaalaus. Lopuksi olisi tarkoitus vielä lakka pistää pintaan, jotta siihen saataisiin toivottavasti muuta pintaa mätsäävämpi kiilto.

Lakan jälkeen pinta oli todella kiiltävä ja tasainen, värikin hyvin lähellä oikeaa. Tietyssä valossa vihreän sävyssä saattaa olla pieni tummempi vivahde, mutta hyvin huomaamaton. Vaivan arvoinen projekti ja rahaakin säästyi.

Miten meni niinku omasta mielestä? No tähän mennessä pisteet ois kai jotain 8/10.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti